טכנו עד / בלוג / פלואורוסיליקון מול סיליקון: מה מתאים לכם?

פלואורוסיליקון מול סיליקון: מה מתאים לכם?

כאשר אתם מחפשים מוצרי גומי לאיטום עבור הפרויקט שלכם, חשוב להבין איזה חומר מתאים לכם ביותר. היום, נבחן מוצרים עשויים מסיליקון ופלואורוסיליקון, שתי וריאציות של גומי, בעלות תכונות ייחודיות משלהן ויתרונות שונים. לפני שתחליטו איזה חומר הכי מתאים לפרויקט שלכם, חשוב להבין את ההבדל בין החומרים הללו ולאלו יישומים כל אחד מהם משמש.

Fluorosilicone vs. Silicone

 

כאשר אתם מחפשים מוצרי גומי לאיטום עבור הפרויקט שלכם, חשוב להבין איזה חומר מתאים לכם ביותר. היום, נבחן מוצרים עשויים מסיליקון ופלואורוסיליקון, שתי וריאציות של גומי, בעלות תכונות ייחודיות משלהן ויתרונות שונים.

לפני שתחליטו איזה חומר הכי מתאים לפרויקט שלכם, חשוב להבין את ההבדל בין החומרים הללו ולאלו יישומים כל אחד מהם משמש.

Fluorosilicone and Silicone

מהם ההבדלים בין פלואורוסיליקון וסיליקון?

סיליקון (VMQ) מיוצר מסיליקון, יסוד המופק מקוורץ. אלסטומר סינטטי זה נוצר מקבוצות אורגניות תלויות כמו מתיל, פניל ​​ו-ויניל הנקשרות לאטומי סיליקון. לסיליקון עמידות מעולה לחום ולאוזון, יציבות דיאלקטרית גבוהה ועמידות בפני שמנים, כימיקלים וממסים רבים. זהו אחד האלסטומרים הטובים ביותר כאשר נדרשת גמישות בטמפרטורות נמוכות. הוא מתפקד היטב בסביבת שמן מנוע ותיבת ההילוכים, בתמיסות מלח מדוללות, במים בטמפרטורה בינונית ובחום יבש.

פלואורסיליקון (FVMQ) הוא סוג של גומי סיליקון שנשאר יציב בטמפרטורות גבוהות ונותר עמיד בסביבות מזג אוויר קשות ובאוזון. הוא גם בעל עמידות משופרת לדלק ושמן מינרלי, אך התנגדותו לאוויר חם גרועה מזו של סיליקון סטנדרטי. פלואורסיליקון מצוין לשימוש בסביבת דלקים, שמנים מינרליים ארומטיים, בנזן, טולואן ופחמימנים כלוריים וארומטיים.

גם סיליקון סטנדרטי וגם פלואורסיליקון עוברים בדרך כלל גיפור פרוסידי. סיליקון ניתן לגיפור עם פלטינה, שמשפר את גמישותו ומפחית את הנדיפות שלו, ובכך הופך אותו שימושי ביותר עבור מערכות רפואיות או באזורים אחרים הדורשים חומר בעל נדיפות נמוכה. סיליקון בגיפור פלטינה חייב להיות מיוצר בחדר נקי עם זרז פלטינה, מה שהופך אותו ליקר יותר מסיליקון שמגופר במערכת גיפור פרוקסידי.

כמובן, לכל אחד מן החומרים יש גם חסרונות. שני סוגי הגומי הללו מוגבלים בשל עמידותם הנמוכה לשחיקה ומאפייני החיכוך הגבוהים שלהם. בשל המגבלות הללו, הם לא מומלצים לאיטום בסביבות דינמיות. בנוסף על כך, שני סוגי הגומי הללו רגישים לקטונים. סיליקון אינו פועל היטב בחומצות ואלקליות מרוכזות, בשמני נפט ובדלקים, או בסביבות קיטור מעל 120 מעלות צלזיוס. פלואורוזיליקון, לעומת זאת, פגיע בסביבת נוזלי בלמים והידרזין.

הבה נצלול עמוק יותר לתכונותיהם של שני החומרים:

 

פלואורוסיליקון סיליקון
עמידות בטמפרטורה עבור תרכובת סטנדרטית -60°C (-76°F) to 177°C (350°F) -60°C (-76°F) to 225°C (437°F)
עמידות בטמפרטורה עבור תרכובת מיוחדת -60°C (-76°F) to 232°C (450°F) -100°C (-150°F) to 300°C (572°F)
קשיות 40 to 80 Shore A 20 to 80 Shore A
ASTM D1418 Designation FVMQ Q, MQ, VMQ, PVMQ
ASTM D2000 Designation FK FC, FE, GE
צבע סטנדרטי למוצרי מדף כחול חלודה


אלו תעשיות משתמשות בפלואורוסיליקון ובסיליקון?

תעשיות שונות מעדיפות להשתמש בחומרים שונים בהתאם לדרישות ספציפיות ולצורכי תאימות.

סיליקון עמיד ביותר לטמפרטורות, כימיקלים וקרינה המשמשים בתהליכי עיקור של מזון וציוד רפואי, מה שהופך אותו למוצר אידיאלי עבור תעשיות המזון והרפואה. הוא משמש גם עבור מוליכים למחצה, במוצרי השקיה וצרכים צבאיים.

פלואורוסיליקון משמש לעתים קרובות במערכות דלק תעופה וחלל בשל תכונות ההתנגדות המובהקות שלו. הוא גם משמש לעתים קרובות ביישומי איטום סטטי ומערכות דלק לרכב.

 

Which material is right for you?

איזה חומר מתאים לכם?

טכנו עד מציעה צורות מותאמות אישית ואורינגים סטנדרטיים, מיתרים וחלקים אחרים העשויים פלואורסיליקון או סיליקון.

 

נשמח לשוחח עימכם ולסייע בהחלטה אלו חומרים מתאימים לכם. דברו עם המומחים שלנו.

 

עדכונים אחרונים

טכנו עד - הכתובת שלך למוצרי גומי לאטימה
פנה אלינו

תישארו מחוברים

הצטרף לבלוג ולניוזלטר שלנו

    קראתי ואני מסכים לטכנועדמדיניות הפרטיות

    מזל טוב, אתה מחובר
    בדוק את הדוא"ל שלך כדי לאשר את המנוי שלך

    פססט .. היי!
    ניתן לחפש מוצרים כאן