תקנים לאלסטומרים עם דירוג התאמה למזון
כל האלסטומרים המשמשים בעיבוד מזון, ובמיוחד אותם חלקים הבאים במגע ישיר עם מזון, חייבים לעמוד בדרישות מחמירות של הממשל והתעשייה. דרישות אלו מסדירות את ייצור החומרים הדרושים לייצור המוצר, תהליך הייצור וכן פרוטוקולים לבדיקה לאחר ייצור. ארגוני הסמכה לתעשיית המזון כוללים:
FDA (ארה"ב) – Food and Drug Administration
מרכיבי גומי בטוחים למגע עם מזון מופיעים ברשימה המותרת של ה-FDA הרשומה ב-Code of Federal Regulations (title 21) section number 177.2600. ה-FDA אינו מאשר מפורשות תערובות גומי. מוצרים שיוצרו ממרכיבים המופיעים ברשימה בלבד, ייחשבו כעומדים בדרישות ה-FDA.
NSF International (ארה"ב/קנדה וברחבי העולם)
ארגון בלתי תלוי לבריאות ובטיחות הציבור
תקני NSF/ANSI לציוד הקשור למזון. תקן 51 קובע קריטריונים של השפעות בריאותיות עבור חומרים וציפויים המשמשים בייצור עצמים המיועדים למגע עם מוצרי מזון.
BfR (גרמניה)
המכון הפדרלי להערכת סיכונים (Bundesinstitut für Risikobewertung)
הערכת בטיחות צרכנים, במיוחד בהקשר של בטיחות מזון, בטיחות מוצר ובטיחות כימיקלים.
ASTM International (לשעבר American Society for Testing and Materials)
איגוד בינלאומי לפיתוח ולאספקה של תקנים וולנטרים בינלאומיים מקובלים.
EFSA (European Food Safety Authority) האיחוד האירופי (אירופה)
Framework Regulation (EC) No. 1935/2004 חל על כל החומרים הבאים במגע עם מזון. תקנה EU No. 2023/2006 תנאי ייצור נאותים (GMP) למוצרים המיועדים למגע עם מזון. מוצרי גומי אינם מכוסים כעת במסגרת תקינה מסויימת של האיחוד האירופי, דבר שמשאיר את ההחלטה למדינות השונות החברות באיחוד האירופי.
KIWA (אירופה וברחבי העולם)
ארגון בלתי תלוי לאישור איכות
בדיקות בלתי תלויות בהתאם לתקנים בינלאומיים (ATA, CE, DVWG, EPA, ISO, NSF, WRAS, וכד'), בדיקות משולבות למספר ארצות.